دانلود پایان نامه

تند و سرد کننده است که در آب غیر قابل حل بوده، ولی در الکل، کلروفرم، اتر، اسید استیک گلایسیال و اسانسها قابلیت امتزاج دارد. سینئول که از مواد اصلی تشکیل دهنده اسانس اکالیپتوس است اثر میکروب کشی داشته و در فرمول گرد دندان به مقدار ۲۵% وارد می شود. اثر درمانی و موارد اتعمال آن مشابه اسانس تربانتین است با این تفاوت که بر خلاف آن، کمتر مخاط را تحریک می کند. سینئول باید در جای خشک و درو از نور نگهداری شود و شیشه محتوی آن پر باشد. سینئول جزء اصلی بسیاری از اسانسهاست و بعد از آلفا-پینن فراوانترین جزء ترکیبی در اسانسها می باشد. به طور گسترده در تهیه مواد دارویی بکار می رود. در تهیه شربت اکسپکتورانت و درمان برونشیت مزمن کاربرد دارد. بطور موضعی یک دارویی بی حس کننده و آنتی سپتیک است که در درمان حالتهای تورم بکار می رود. سینئول در اسپری های خانگی، داروهای شستشو و در انواع روغن های پوست و مو مصرف دارد. در مقابل حشرات خانگی اثر کشندگی دارد و در تهیه عطر و مواد معطر کننده نیز بکار می رود(۴۸). همچنین به عنوان عامل نرم کننده گوتاپرکای پرکننده پایه های مخروطی در روت کانال دندان پزشکی مصرف دارد. در ترکیب بسیاری از داروهای بینی مصرف می شود اما محلول روغنی آن چون باعث جلوگیری از حرکتهای مژکها می شود ممکن است سبب ذات الریه لیپوئیدی Lipoid pneumonia شود. گزارش شده است که سینئول باعث ترشح آنزیم های کبدی می شود. کپسول های بخور حاوی سینئول و سایر اسانس ها قبلا در انگلستان با نام اختصاری Calyptol فروخته می شد (۴۶). طبق تحقیقاتی که روی موش صحرایی آزمایش شده است، این ترکیب اثر ضد التهاب و ضد درد دارد (۹۲). یک جزء مهم در بسیاری از دهانشویه‌هاست ضد عفونی کننده و ضد سرفه است(۱۰). اکالیپتول، درمان موثر رینوسینوزیت nonpurulent است(۹۲). همچنین سلول‌های سرطان خون را در شرایط آزمایشگاهی می‌کشد (۸۲).

۴-۷-۶٫ سانتولینا الکلSantolina alcohol

نام شیمیایی: ۲,۵-Dimethyl-3-vinyl-4-hexen-2-o
وزن مولکولی:۱۵۴٫۲۵
فرمول بسته:C10H18O
نقطه جوش:۲۱۸۰C
دانسیته:۰٫۸۶۱
گروه: مونو ترپن غیر حلقوی

این ترکیب در بسیاری از اسانس های خانواده بومادران از جمله Achillea filipendula, Achillea ageratum, achillea santolina,… وجود دارد.این ترکیب دارای اثر ضد میکروبی می باشد (۹۹).

۴-۷-۷٫ ای- بتا-اوسیمن ?- Ocimene -E

نام شیمیایی: ?: ۳,۷-dimethyl-1,3,6-octatriene
وزن مولکولی:۱۳۶٫۲۴
فرمول بسته:C10H16
نقطه جوش:۱۰۰۰C
دانسیته:۰٫۸۰۰
گروه: مونو ترپن غیر حلقوی
ای-بتا-اوسیمن مونو ترپنی است که در بسیاری از اسانس های گیاهان وجود دارد.در صنایع اسپری سازی، عطرسازی، آرایشی و بهداشتی و صابون سازی کاربرد دارد. در ساخت پلیمرها و چسباننده ها، حلال ها، تولید رزین و عامل مرطوب کننده ها، پرکننده ها بکار می رود (۸۵). در شامپوها به عنوان نرم کننده و جلادهنده مو استفاده می شود.در ساخت ویتامین A و قرص بی کربنات سدیم و پمادها ضدعفونی کننده وارد می شود. تسریع کننده جذب داروهای پوستی است. دارای خاصیت کشندگی حشرات و طعم دهنده است. سبب تحریک پوستی می شود که باید با احتیاط مصرف شود (۹۶).

۴-۷-۸٫ گاما-ترپینن?-Terpinene

نام شیمیایی: ۱-Isopropyl-4-methyl-cyclohexa-1,4-diene
وزن مولکولی:۱۳۶٫۲۳
فرمول بسته:C10H16
نقطه جوش:۱۸۳۰C
دانسیته:۰٫۸۵۳
گروه: مونو ترپن تک حلقه ای
گاما-ترپینن در بسیاری از اسانسها از جمله اسانس سیتروس، اکالیپتوس، عرعر: گونه های نعنا و کاج وجود دارد.(۵۷)
اسامی دیگر:p-mentha-1,4-diene/crithmene/moslene

4-7-9. ترانس-پینوکاروول Trans pinocarveol

نام شیمیایی: trans-6,6-Dimethyl-2-methylenebicyclo[3.1.1]heptan-3-ol
وزن مولکولی:۱۵۲٫۲۳
فرمول بسته:C10H16O
نقطه جوش: ۲۰۹-۲۱۰۰C
گروه: مونو ترپن دو حلقه ای
این ترکیب در اسانس اکالیپتوس گلوبولوس و همچنین در Torilis Japonica، Suim Latijugum، Castus Speciosus، یافت می شود(۶۳)

۴-۷-۱۰٫ کامفر Camphor

نام شیمیایی: ۱,۷,۷-Trimethylbicyclo[2.2.1]heptan-2-one
وزن مولکولی:۱۵۲٫۲۳
فرمول بسته:C10H16O
نقطه جوش:۲۰۴۰C
دانسیته:۰٫۹۹۰
گروه: بیسیکلومونو ترپن کتون
کامفر طبیعی راست گرد است، ولی کامفر سنتزی فعالیت نوری ندارد. کامفر کریستالهای بی رنگ یا سفید دارد که در آب، الکل، اتر، کلروفرم، بنزن و… حل می شود. در اسیدهای معدنی غلیظ، فنل، آمونیاک مایع و

این فایل ها تست های آزمون آزمایشی کارشناسی ارشد انتشارات سنجش و دانش می باشد که با پاسخ های کاملا” تشریحی ارائه می شود. شما می توانید از منوی جستجو (بالای سایت سمت چپ ) تست های دروس دیگر را پیدا کرده و رایگان دانلود کنید